طريقة عمل كبسة اللخم : نحضر قدر ويضاف الية الماء الين ما يفور الموية أطفي علية ويتم تصفيتة اللخم ويجب غسلة جداا من الاتربة وشيلي الجلد نحمس البصل في الزيت في قدر ونضيف الثوم المفروم ويقلب جداا لما يصفر نضيف مكعب ماجي وليمون ناشف وقرفة وهيل ومسمار صحيح وقرن بسباس ( فلفل اخضر) ويقلب ثم نضيف اللخم ويقلب ونضيف 2حبة طماطم مقطعة مربعات صغيرة ويقلب ونضيف ملعقة صلصة ونضيف البهار المشكل ونضع علبة تونة كبيرة ويقلب ونخلية يسبك قليلا ونكون مغسلين الارز ومنقوع ونسلق الارز في ماء ساخن ونضيف قليل من الزيت والملح لما يستوي الارز نصف استواء ناخذ نصف الارز ونضعة على الكشنة ونقلبة على بعض ونضيف قليل من الماء لما يستوي ويكون الارز الاخر قد نضج نضع الارز فوق الكشنة والارز ونضيف الزعفران ونضع فنجال فية الزيت في النصف ونضع جمرة مولعة (فحم ) ونغطي القدر وعند التقديم نرفع الفنجال ويقلب الارز مع بعض ويغرف وهذا شكلها